Doprawiona zapachem sosnowego lasu i smakiem wina.
W restauracji Las i Wino można posmakować oryginalnych dań przygotowanych według autorskiego menu Szefa Kuchni – Marcina Redesiuka. Polecamy zanurzyć się w bogactwie smaków i aromatów, jakie proponujemy, aby poznać niesamowitą atmosferę restauracji.
Dania serwowane w naszych wnętrzach to różnorodność smaków z całego świata oraz bogactwo wysokiej jakości, sezonowych składników. Jesteśmy nastawieni na zaskakiwanie, dlatego w każdy weekend serwujemy dedykowane dania spoza karty menu.
Krewetki w emulsji winno - maślanej z chili, czosnkiem i natką pietruszki
49,-
Krewetki z chorizo w emulsji z mango, chili, czosnkiem i kolendrą
51,-
Tatar wołowy z szalotką, ogórkiem kiszonym, majonezem lubczykowym i chipsem z ziemniaka
59,-
Placki ziemniaczane z łososiem, kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
42,-
Sałatka z kozim serem, sezonowymi owocami i karmelizowaną gruszką
42,-
Sałatka z polędwicą wołową, pomidorkami cherry i dipem balsamico
56,-
Sałatka Cezar z kurczakiem, bekonem, kaparami, grzankami oraz parmezanem
48,-
Sałatka Cezar z krewetkami, grzankami, pomidorkami cherry, kaparami oraz parmezanem
54,-
Zestaw konesera win
79,-
Creme brulee z Foie Gras z konfiturą z jeżyn
Carppacio wołowe palone w sianie z majonezem truflowym
Deska serów z oliwkami, kaparami i grissini
Smażone papryczki Padron
Zestaw konesera wódki
56,-
Śledź Matias z maślanką oraz salsą z jabłka, szalotki i kaparów
Zimne nóżki w galarecie z pianką chrzanową
Kaszanka w chrupiącej panierce z musem z gruszki i gorczycy
Smalec wieprzowy z jabłkiem i cebulą podawany z ogórkiem kiszonym
Bouillabaisse-zupa śródziemnomorska z owocami morza, kolendrą i pomidorami
34,-
Żurek na domowym zakwasie z borowikami, białą kiełbasą i jajkiem
32,-
Rosół z wielu mięs z kołdunami z mięsem wołowym
31,-
Vol-au-vent z grzybami portobello, boczniakami, sosem bordoskim i oliwą truflową
46,-
Tagliatelle z krewetkami w sosie winno-maślanym z chilli, pomidorkami cherry
69,-
Filet z łososia z pesto ziołowym, czarną soczewicą, groszkiem cukrowym i cukinią
71,-
Różowa pierś z kaczki z sosem pomarańczowym z chilli, puree z batatów, musem z rabarbaru i karmelizowanymi warzywami korzennymi
72,-
Kotlet schabowy z kością podawany z młodymi ziemniakami i młodą kapustą
65,-
Żebro wieprzowe podawane z surówką Colesław i frytkami
89,-
Polędwica wołowa z puree z czarnym czosnkiem, fasolą, blanszowanym szpinakiem, grzybkami shimeji i sosem demi-glace
109,-
Sernik pistacjowy z musem z owoców leśnych
29,-
Fondant czekoladowy z kruszonką kokosową i lodami
29,-
Owoce sezonowe pod kruszonką z gałką lodów
25,-
Domowy rosół z makaronem
17,-
Zupa pomidorowa z makaronem
17,-
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
18,-
Naleśniki z twarogiem i sezonowymi owocami
22,-
Sznycel drobiowy z frytkami i mizerią
38,-
Zupa szczawiowa z młodymi ziemniakami, śmietaną i jajkiem poche
24,-
Tatar z łososia z awokado, szalotką, świeżym ogórkiem i majonezem ponzu
42,-
Sałatka z kurkami, grillowanym boczkiem, marynowaną cebulą i pomidorami cherry, podawana z jajkiem poche
41,-
Kurki na patelni w śmietanie z cebulą i grzanką
42,-
Burger wołowy z kurkami, boczkiem, pomidorem, ogórkiem małosolnym, z majonezem truflowym i serem raclette, podawany z frytkami truflowymi
59,-
Ręcznie robione pierogi z jagodami i słodką śmietaną ( 7szt. )
35,-
Kawa frappe
21,-
Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną
28,-
Espresso Tonic
21,-
Lemoniada cytrynowa
18,-
Lemoniada marakuja
21,-
Lemoniada truskawkowa
21,-
Cisowianka niegazowana 0,3
12,-
Cisowianka Perlage 0,3
12,-
Cisowianka niegazowana 0,7
19,-
Cisowianka Perlage 0,7
19,-
Cola/Cola Zero/Fanta/Sprite
13,-
Soki Cappy
13,-
FuzeTea
13,-
Oranżada Bolek i Lolek 0,33L
18,-
Sok świeżo wyciskany 0,25L
22,-
Espresso
12,-
Espresso Doppio
15,-
Espresso Macchiato
12,-
Cappucciono
18,-
Latte
21,-
Flat White
21,-
Herbata
15,-
Korona Olbrachta (jasne)
24,-
Śmietanka (pszeniczne)
24,-
Królowa Tropików (mango marakuja)
24,-
Piernikowy Foch (ciemne)
24,-
Zero Stresu (bezalkoholowe)
20,-
Książęce Czerwony Lager
18,-
Książęce Ciemne Łagodne
18,-
Książęce IPA 0%
18,-
Strawberry Smash
32,-
wódka, sour, puree truskawka, sweet, woda gazowana
Devil’s Margarita
39,-
tequila, sour limonka, sweet, wino czerwone
Royal Mojito
39,-
rum, białe wino, limonka, mięta, cukier
Elderflower Spriz
34,-
wódka, białe wino, syrop z czarnego bzu, woda gazowana
Pink Whisper
38,-
gin truskawkowy, tonic, puree truskawkowe
Aperol Spriz
34,-
aperol, prosecco, woda gazowana
Pornstar Martini
42,-
wódka, Passoa, puree marakuja, syrop wanilia, prosecco
Espresso Martini
36,-
Espresso, wódka, Kahlua
Whisky Sour
34,-
ballantines, sour, białko jaja kurzego, angustura
Long Island Iced Tea
52,-
wódka, gin, jasny rum, tequila, triple sec
Devil's Margarita Free
32,-
sour limonka, sweet, wino białe 0%, wino czerwone 0%
Elder Bloom
32,-
prosecco, białe wino 0%, syrop z czarnego bzu, woda gazowana
Aperol Sprizito
32,-
aperol 0%, prosecco 0%, woda gazowana
Chopin (ziemniak)
22,-
Chopin (pszenica)
22,-
Podole Wielkie (ziemniak)
20,-
Podole Wielkie (pszenica)
20,-
Baczewski
14,-
Finlandia
11,-
Bacardi rum
22,-
Havana Club
19,-
Salitos Gold
18,-
Name & Nature
20,-
Hendrick’s
25,-
Seagrams
18,-
Glenmorangie 10 yo
28,-
Jameson Irish Whiskey
22,-
Bushmills
23,-
Ballantine’s
18,-
Gentelemen Jack
25,-
Chivas 12 yo
27,-
Chivas 18 yo
42,-
Glenfiddich 15 yo
39,-
Nikka from the barrel
52,-
Hennesy V.S.
38,-
Dupuy X.O.
58,-
Metaxa 7*
22,-
Menu w restauracji Las i Wino zmienia się wraz z porami roku. Zachęcamy do śledzenia nas i smakowania zupełnie nowych potraw.