Doprawiona zapachem sosnowego lasu i smakiem wina.
W restauracji Las i Wino można posmakować oryginalnych dań przygotowanych według autorskiego menu Szefa Kuchni – Marcina Redesiuka. Polecamy zanurzyć się w bogactwie smaków i aromatów, jakie proponujemy, aby poznać niesamowitą atmosferę restauracji.
Dania serwowane w naszych wnętrzach to różnorodność smaków z całego świata oraz bogactwo wysokiej jakości, sezonowych składników. Jesteśmy nastawieni na zaskakiwanie, dlatego w każdy weekend serwujemy dedykowane dania spoza karty menu.
Krewetki w emulsji winno - maślanej z chili, czosnkiem i natką pietruszki
49
Polecane wino Secret Coast Sauvignon Blanc, Nowa Zelandia
38
Tatar wołowy z szalotką, ogórkiem kiszonym, majonezem lubczykowym i chipsem z ziemniaka
59
Polecane wino Martin Berdugo Crianza D.O. , Hiszpania
50
Placki ziemniaczane z łososiem, kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
42
Sałatka z kozim serem, sezonowymi owocami i karmelizowaną gruszką
42
Polecane wino Vore Murola Pecorino Bianco, Włochy
24
Sałatka z polędwicą wołową, pomidorami cherry i dipem balsamico
56
Sałatka Cezar z kurczakiem
48
Sałatka Cezar z krewetkami
54
Zestaw konesera win
79
Creme brulee z Foie Gras z konfiturą z jeżyn
Carppacio wołowe palone w sianie z majonezem truflowym
Deska serów z oliwkami, kaparami i grissini
Smażone papryczki Padron
Zestaw konesera wódki
56
Śledź Matias z maślanką oraz salsą z jabłka, szalotki i kaparów
Zimne nóżki w galarecie z pianką chrzanową
Kaszanka w chrupiącej panierce z musem z gruszki i gorczycy
Smalec wieprzowy z jabłkiem i cebulą podawany z ogórkiem kiszonym
Bouillabaisse-zupa śródziemnomorska z owocami morza, kolendrą i pomidorami
34
Żurek na domowym zakwasie z borowikami, białą kiełbasą i jajkiem
32
Rosół z wielu mięs z kołdunami z mięsem wołowym
31
Vol-au-vet z grzybami portobello, boczniakami, sosem bordoskim, oliwą truflową i chipsem z jarmużu
46
Tagliatelle z krewetkami w sosie winno-maślanym z chilli, pomidorkami cherry
69
Filet z łososia z pesto ziołowym, czarną soczewicą, groszkiem cukrowym i cukinią
71
Polecane wino Nominum Blanco Dry, D.O. La Mancha, Hiszpania
20
Różowa pierś z kaczki z sosem pomarańczowym z chilli, puree z batatów, musem z rabarbaru i karmelizowanymi warzywami korzennymi
72
Polecane wino Winnica Turnau Rondo Regent, Polska
38
Schab Duroc sezonowany na mokro 28 dni podawany z młodą kapustą, puree ziemniaczanym i masłem ziołowym
88
Żebro wieprzowe podawane z surówką Colesław i frytkami
89
Polędwica wołowa z puree z czarnym czosnkiem, fasolą, blanszowanym szpinakiem, grzybkami shimej i sosem demi-glace
109
Polecane wino Bodega Norton Reserva Malbec, Argentyna
40
Sernik pistacjowy z musem z owoców leśnych
29
Fondant czekoladowy z kruszonką kokosową i lodami
29
Domowy rosół z makaronem
17
Zupa pomidorowa z makaronem
17
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
18
Naleśniki z twarogiem i sezonowymi owocami
22
Sznycel drobiowy z frytkami i mizerią
38
Zapiekany ser bałkański z sezonowymi warzywami
36
Burrata z pesto bazyliowym, szynką parmeńską i truskawkami
38
Krem z zielonych warzyw z trawą cytrynową
28
Tagliatelle z pesto z czosnku niedźwiedziego z cukinią i serem Manchego
42
Kotlet schabowy z kością podawany z młodymi ziemniakami i mizerią z sałatą
61
Kawa frappe
23
Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną
28
Espresso Tonic
21
Lemoniada cytrynowa
18
Lemoniada marakuja
21
Lemoniada truskawkowa
21
Cisowianka niegazowana 0,3
11
Cisowianka Perlage 0,3
11
Cisowianka niegazowana 0,7
17
Cisowianka Perlage 0,7
17
Cola/Cola Zero/Fanta/Sprite
11
Soki Cappy
11
FuzeTea
11
Oranżada Bolek i Lolek 0,33L
12
Sok świeżo wyciskany 0,3L
22
Lemoniada 0,4L
14
Ice Latte
19
Espresso
9
Espresso Macchiato
10
Espresso Doppio
13
Cappucciono
15
Latte
17
Flat White
17
Herbata
14
Korona Olbrachta (jasne)
20
Śmietanka (pszeniczne)
20
Królowa Tropików (mango marakuja)
20
Zero Stresu (bezalkoholowe)
20
Książęce Czerwony Lager
18
Książęce Ciemne Łagodne
18
Książęce IPA 0%
18
Long Island Iced Tea
52
wódka, gin, jasny rum, tequila, triple sec
Whisky Sour
34
ack Daniels’s Gentlemen, sour, białko, angustura
Espresso Martini
36
Espresso, wódka, Kahlua
Pornstar Martini
42
wódka, Passoa, puree marakuja, syrop wanilia, prosecco
Rospberry Kiss
32
gin, hibiskus, puree marakuja, malina, imbir
Hennesy Hero
52
koniak, miód, sprite
Chopin (ziemniak)
22
Chopin (pszenica)
22
Podole Wielkie (ziemniak)
20
Podole Wielkie (pszenica)
20
Finlandia
16
Żubrówka
12
Bacardi rum
22
Havana Clab
19
Salitos Gold
18
Name & Nature
20
Hendrick’s
25
Seagrams
18
Glenmorangie 10 yo
28
Jameson irish Whiskey
22
Bushmills The Originale
23
Ballantine’s
18
Gentelemen Jack
25
Chivas 12 yo
27
Chivas 18 yo
42
Glenfiddich 15 yo
39
Nikka from the barrel
52
Hennesy V.S.
38
Dupuy X.O.
58
Metaxa 7*
22
Szanowni Goście,
mamy ogromną przyjemność zaprosić Państwa na wyjątkowe śniadanie wielkanocne, które odbędzie się w pierwszy oraz drugi dzień Świąt Wielkanocnych.
Przygotowaliśmy dla Państwa smakowite menu, pełne tradycyjnych, świątecznych przysmaków. Na naszych stołach nie zabraknie bogatego wyboru przystawek, tradycyjnego żurku, a także dania głównego – aromatycznej białej kiełbasy w świątecznej odsłonie. Całość dopełni słodki akcent w postaci tradycyjnej baby wielkanocnej, która idealnie zakończy świąteczny posiłek.
Spędźmy ten wyjątkowy czas razem – w ciepłej atmosferze, przy wspólnym stole i wyśmienitym jedzeniu.
Serdecznie zapraszamy do rezerwacji.
Rezerwacje:
+48 22 112 50 65, restauracja@lasiwino.pl
szczegóły oferty
Menu w restauracji Las i Wino zmienia się wraz z porami roku. Zachęcamy do śledzenia nas i smakowania zupełnie nowych potraw.