Doprawiona zapachem sosnowego lasu i smakiem wina.
W restauracji Las i Wino można posmakować oryginalnych dań przygotowanych według autorskiego menu Szefa Kuchni – Marcina Redesiuka. Polecamy zanurzyć się w bogactwie smaków i aromatów, jakie proponujemy, aby poznać niesamowitą atmosferę restauracji.
Dania serwowane w naszych wnętrzach to różnorodność smaków z całego świata oraz bogactwo wysokiej jakości, sezonowych składników. Jesteśmy nastawieni na zaskakiwanie, dlatego w każdy weekend serwujemy dedykowane dania spoza karty menu.
Krewetki w emulsji winno-maślanej z chili, czosnkiem i natką pietruszki
49,-
Krewetki z chorizo w emulsji z mango, chili, czosnkiem i kolendrą
51,-
Tatar wołowy z szalotką, ogórkiem kiszonym, majonezem lubczykowym i chipsem z ziemniaka
59,-
Placki ziemniaczane z łososiem, kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
42,-
Sałatka z kozim serem, sezonowymi owocami i karmelizowaną gruszką
42,-
Sałatka z polędwicą wołową, pomidorkami cherry i dipem balsamico
56,-
Sałatka Cezar z kurczakiem, bekonem, kaparami, grzankami oraz parmezanem
48,-
Sałatka Cezar z krewetkami, grzankami, pomidorkami cherry, kaparami oraz parmezanem
54,-
Zestaw konesera win
79,-
Creme brulee z Foie Gras z konfiturą z jeżyn
Carppacio wołowe palone w sianie z majonezem truflowym
Deska serów z oliwkami, kaparami i grissini
Smażone papryczki Padron
Zestaw konesera wódki
56,-
Śledź Matias z maślanką oraz salsą z jabłka, szalotki i kaparów
Zimne nóżki w galarecie z pianką chrzanową
Kaszanka w chrupiącej panierce z musem z gruszki i gorczycy
Smalec wieprzowy z jabłkiem i cebulą podawany z ogórkiem kiszonym
Bouillabaisse-zupa śródziemnomorska z owocami morza, kolendrą i pomidorami
34,-
Żurek na domowym zakwasie z borowikami, białą kiełbasą i jajkiem
32,-
Rosół z wielu mięs z kołdunami z mięsem wołowym
31,-
Tagliatelle z krewetkami w sosie winno-maślanym z chilli, pomidorkami cherry
69,-
Filet z łososia z pesto ziołowym, czarną soczewicą, groszkiem cukrowym i cukinią
71,-
Różowa pierś z kaczki z sosem pomarańczowym z chilli, puree z batatów, musem z rabarbaru i karmelizowanymi warzywami korzennymi
72,-
Kotlet schabowy z kością podawany z młodymi ziemniakami i młodą kapustą
65,-
Żebro wieprzowe podawane z surówką Colesław i frytkami
89,-
Polędwica wołowa z puree z czarnym czosnkiem, fasolą, blanszowanym szpinakiem, grzybkami shimeji i sosem demi-glace
109,-
Sernik pistacjowy z musem z owoców leśnych
29,-
Fondant czekoladowy z kruszonką kokosową i lodami
29,-
Owoce sezonowe pod kruszonką z gałką lodów
25,-
Domowy rosół z makaronem
17,-
Zupa pomidorowa z makaronem
17,-
Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem
18,-
Naleśniki z twarogiem i sezonowymi owocami
22,-
Sznycel drobiowy z frytkami i mizerią
38,-
Leśne grzyby na patelni, w emulsji maślanej ze złocistą grzanką
34,-
Rozgrzewający krem z dyni z pianką kokosową i szaszłykiem z krewetek
26,-
Pierś z gęsi z chutney ze śliwek i czerwonej cebuli, leśnymi grzybami i pieczoną dynią
79,-
Stek z dyni z ręcznie robionymi frytkami z ciecierzycy, majonezem aioli i kapustą pak choi
38,-
Orkiszowe ravioli z dynią w emulsji maślanej z parmezanem i musem z dyni
42,-
Dyniowe crème brûlée
19,-
Wino grzane
31,-
Herbata z rumem
34,-
Zimowa zielona herbata
23,-
Zimowa czarna herbata
22,-
Cisowianka niegazowana 0,3
12,-
Cisowianka Perlage 0,3
12,-
Cisowianka niegazowana 0,7
19,-
Cisowianka Perlage 0,7
19,-
Cola/Cola Zero/Fanta/Sprite
13,-
Soki Cappy
13,-
FuzeTea
13,-
Oranżada Bolek i Lolek 0,33L
18,-
Sok świeżo wyciskany 0,25L
22,-
Espresso
12,-
Espresso Doppio
15,-
Espresso Macchiato
12,-
Cappucciono
18,-
Latte
21,-
Flat White
21,-
Herbata
15,-
Korona Olbrachta (jasne)
20,-
Śmietanka (pszeniczne)
20,-
Królowa Tropików (mango marakuja)
20,-
Piernikowy Foch (ciemne)
20,-
Zero Stresu (bezalkoholowe)
20,-
Książęce Czerwony Lager
20,-
Książęce Ciemne Łagodne
20,-
Książęce IPA 0%
20,-
Devil’s Margarita
39,-
tequila, sour limonka, sweet, wino czerwone
Royal Mojito
39,-
rum, białe wino, limonka, mięta, cukier
Elderflower Spriz
34,-
wódka, białe wino, syrop z czarnego bzu, woda gazowana
Pink Whisper
38,-
gin truskawkowy, tonic, puree truskawkowe
Aperol Spriz
34,-
aperol, prosecco, woda gazowana
Pornstar Martini
42,-
wódka, Passoa, puree marakuja, syrop wanilia, prosecco
Espresso Martini
36,-
Espresso, wódka, Kahlua
Whisky Sour
34,-
ballantines, sour, białko jaja kurzego, angustura
Devil's Margarita Free
32,-
sour limonka, sweet, wino białe 0%, wino czerwone 0%
Elder Bloom
32,-
prosecco, białe wino 0%, syrop z czarnego bzu, woda gazowana
Aperol Sprizito
32,-
aperol 0%, prosecco 0%, woda gazowana
Młody Zimniak 2022
34,-
Belvedere
28,-
Chopin (ziemniak)
26,-
Chopin (pszenica)
26,-
Podole Wielkie (ziemniak)
22,-
Podole Wielkie (pszenica)
22,-
Baczewski
14,-
Finlandia
12,-
Żubrówka Bizon Grass
16,-
Martini Extra Dry
22,-
Martini Bianco
22,-
Martini Rosso
22,-
Campari
22,-
Aperol
22,-
Malibu
18,-
Passoa
22,-
Kahlua
18,-
Baileys
18,-
Dictador 12 YO
29,-
Black Magic
24.-
Bacardi
22,-
Havana Club 7
22,-
Havana Club 3
19,-
KAH
49,-
Herradura
34,-
Salitos
18,-
Hendrick’s
25,-
Malfy
25,-
Bombay
23,-
Name & Nature
20,-
Beefeater
20,-
Seagram’s
18,-
Nikka From the Barrel
52,-
The Macallan 12 YO
51,-
Glenfiddich 15 YO
42,-
Glenfiddich 12 YO
32,-
Chivas Regal 18 YO
42,-
Chivas Regal 12 YO
26,-
Glenmorangie 10 YO
32,-
The GlenAllachie
39,-
Grant’s 12 YO
26,-
Ardbeg
39,-
Gentelemen Jack
27,-
Jack Daniel’s
22,-
Bulleit Bourbon
21,-
Johnnie Walker Black Label
24,-
Dewar’s 8 YO
21,-
Bushmills
23,-
Jameson Irish Whiskey
22,-
Ballantine’s
18,-
Dupuy X.O.
58,-
Rémy Martini VSOP
43,-
Martell VS
55,-
Hennesy VS
38,-
Metaxa 7*
22,-
Menu w restauracji Las i Wino zmienia się wraz z porami roku. Zachęcamy do śledzenia nas i smakowania zupełnie nowych potraw.